Ik ben Jelle Kombrink. Groot OV-fan uit Meppel. Ik doe dit al ongeveer sinds begin sinds 2018 en hield er ook al snel weer mee op. Dit was nog lang niet zo professioneel als nu. Nu doe ik het weer sinds Augustus 2021.

We waren op vakantie in Zuid-Limburg en we gingen een dagje naar Aken. Dit deden we met de trein. We stapten op op station Herzogenrath en stapten uit op station Aachen HBF. Na een leuk dagje Aken kwamen we weer terug op Aachen HBF. We moesten nog even een kwartiertje wachten op de Arriva FLIRT die ons weer terug zou brengen naar Herzogenrath waar we de auto hadden staan. Er reden nog een paar treinen voorbij die ik filmde. En plots begon ik weer interesse te krijgen in treinen.

Een paar weken later gingen we op vakantie in Kopenhagen en daarna naar Zweden waar mijn passie voor bussen ook begon. Mijn eerste busfoto was dus in een straatje waar we langs liepen om boodschappen te doen in het winkelcentrum van Gentofte (een voorstadje van kopenhagen).

Weer terug in Nederland ging ik gewoon door met het fotograferen en filmen met het OV. Ik bleef in Meppel en ging nooit alleen met de trein.

9 Oktober 2021 was het dan voor het eerst. Ik kreeg te horen dat de Mat'54 van Stichting Hondekop naar Zwolle zou komen. Ik ging er ruim van te voren heen zodat ik met de nieuwe VIRMm2 van Zwolle naar Wijhe zou gaan. Weer terug in Zwolle bleek de Mat'54 +60 te hebben dus had ik ruim 2 uur de tijd in Zwolle. Destijds was dat niet zo'n ramp maar tegenwoordig zou ik me daar kapot vervelen.

Eind december kreeg ik mijn eerste camera. De Canon EOS 1000D. Deze was al snel stuk gevallen op de Rembrandtlaan in Meppel. De lens stelde niet automatisch meer scherp maar gelukkig deed de camera het nog. Gelukkig kon ik voor een redelijke prijs een nieuwe lens aanschaffen. Deze heb ik inmiddels nog steeds en doet het goed. Met deze camera heb ik ook alle foto's gemaakt die op deze website staan.

Maak jouw eigen website met JouwWeb